Het Ontwikkelaarsgilde | Logo | Organisatieverandering

Eigentijds
leiderschap

Zijn managers überhaupt nog wel van deze tijd?

Als het gaat over leiderschap dan zijn er veel trends. Inspirerende leiderschapsvormen volgen elkaar op. Boeken, video's, whitepapers, podcasts, informatie over leiderschap is er in overvloed. Een paar van de vormen die op dit moment veel aandacht krijgen zijn dienend leiderschap, coachend leiderschap, resultaatgericht leiderschap, gedeeld leiderschap en transformationeel leiderschap.

Een ander geluid is: zijn managers überhaupt nog wel van deze tijd? Is het tijd voor zelfsturing of is juist iedereen een (persoonlijk) leider en is democratisch management de oplossing?

Leiderschap is een manier van denken, een manier van doen en, het belangrijkste, een manier van communiceren.

Focus op wat voor jullie werkt

Informatie en mogelijkheden zijn er dus genoeg, maar wat werkt er voor jou en voor jullie? Een trend volgen om 'erbij te horen' brengt je van je stuk. Kiezen voor een vorm die past bij je doelstelling én bij wie je bent als organisatie of als team, dat maakt je sterker. Dat is dus waar we naar kijken bij Het Ontwikkelaarsgilde: de opgave, de mensen én het doel.

Maar dan ben je er nog niet

Want om anderen te kunnen bewegen, moet je zelf bewogen zijn. Enkel een passende leiderschapsstijl is geen garantie voor succes. Er komt wat meer bij kijken. Bijvoorbeeld: hoe het leidinggevend kader is samengesteld, vullen jullie elkaar wel écht aan? Hoe wordt er samengewerkt en hoe haal je het beste in elkaar naar boven?

Eigentijds leiderschap is voor iedereen anders

Het gaat dus niet over een bepaalde leiderschapsstijl. Het gaat erom een persoonlijke stijl te ontwikkelen die past bij je doelen, bij de tijd, bij de context van de organisatie én bij het team. Een vorm die het beste past bij jou en bij jullie. Leiderschap dat werkt.

Doorpraten?
Leiderschap
Ontwikkelen Leiderschap
Situationeel Leiderschap
Gedeeld Leiderschap
MT
Zelforganiserende teams
Teamontwikkeling
Teamontwikkeling
Zelfsturende teams
Management Development
Coachend Leidinggeven