Het Ontwikkelaarsgilde | Logo | Organisatieverandering

Elvia van den Berg

Elvia van den Berg

Over Elvia

elvia@ontwikkelaarsgilde.nl
06-30159423

What you see is what you get

Met een onderzoekende, no-nonsense benadering, gaat Elvia van den Berg in een hoog tempo aan de slag met ingewikkelde vraagstukken. Haar verwondering over wat mensen nu écht beweegt en de impact daarvan op het grotere geheel staan daarbij centraal. Ze onderzoekt en analyseert en draagt haar kennis over. Ze doorziet wat er nodig is, voor de mensen, cultuur én het proces. Haar oog voor HR zaken en haar scherpte op de processen maakt haar een waardevolle toevoeging aan het team.

Elvia is zichzelf, en daarmee opent ze deuren die voor anderen gesloten blijven. Ze is hartelijk, intelligent en komt vlot tot de kern. Ze neemt geen blad voor de mond, maar doet dit op een respectvolle en fijne manier. Daar waar het vastloopt, brengt ze beweging.

Ze is hartelijk, intelligent en komt vlot tot de kern. Wil je een praatje met haar maken? Vraag naar Afrika.

Hoogtepunten Curriculum Vitae

Zie LinkedIn pagina voor het volledige cv

Een master Culturele Antropologie was het startpunt van Elvia's carrière. De diversiteit van mensen, onderlinge verschillen én juist ook de verbanden maken haar mateloos nieuwsgierig. Het écht willen en kunnen begrijpen van de menselijke dynamiek is de basis van haar kennis en ervaring. In de tussentijd heeft ze daar ook een master Veranderkunde aan toegevoegd. Ze heeft tijdens haar carrière voor veel verschillende bedrijven gewerkt, internationaal en ook 'gewoon' in Nederland.

Als professional is ze op haar best als ze met teams en organisaties mag werken aan verbetertrajecten. Wil je eigenaarschap van het proces vergroten om zo te komen tot een (nog) beter resultaat, daar schakel je Elvia voor in.

Stuur een mail

Organisatiecoach - Kwartiermaker - Programmamanager verandering - Interimmanager - DISC - Organisatieverandering - Reorganisaties - Herinrichtingen - Procesbegeleiding - HR en organisatie vraagstukken - Zelforganiserende teams - Zelfsturende teams - Zelfsturende organisatie - Samenwerking - Culturele vraagstukken in organisaties